Politiek vergadert digitaal

HILVERSUM Half Nederland vergadert al online en dat gaat politiek Hilversum nu ook doen. Het gaat alleen om commissievergaderingen. De eerste digitale bijeenkomst is woensdag 8 april.

Tot nu toe lag de politiek spreekwoordelijk op d'r gat: geen raads- en commissievergaderingen. Komende woensdag begint de digitale vergadering om 20.00 uur en staan onder andere het Integraal Huisvestingsplan 2020-2035 en de Verordening Doelgroepen Hilversum op het programma. Een week later is de tweede gepland.
De fracties zijn toegerust om digitaal aan de slag te gaan. Dit biedt de mogelijkheid voor de commissies om belangrijke lopende onderwerpen te agenderen en daarover gezamenlijk te beraadslagen. Afstemming met het college vindt digitaal plaats.
De wet staat nog niet toe dat raadsvergaderingen - als er besluiten genomen moeten worden - digitaal plaatsvinden. De vergadering is te volgen via de livestream. Inwoners kunnen hun mening geven over de voorstellen. Op de gemeentelijke website staat binnenkort hoe dat is georganiseerd.