De winkel ging woensdag open.
De winkel ging woensdag open. Foto: Bastiaan Miché

'Al het goede van Bazs onder één dak in vernieuwde winkel Havenstraat'

HILVERSUM Het hoofd koel houden. Met die gedachte komt ondernemer Shiva de Winter deze moeilijke dagen door. Maar ondertussen is er wel een compleet vernieuwde winkel.

Shiva de Winter kwam als zwemschoolhouder de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws met zijn anderhalf jaar geleden geopende instructiezwembad in Kerkelanden. Maar daarnaast heeft de Hilversummer nog drie bedrijven in de Havenstraat: een restaurant (op nummer 13), een winkel (op 15) en een bar (15A).

Spelen in op moment

Maar daarvan zijn nu twee zaken dicht. Alleen de winkel mocht vanwege de coronamaatregelen openblijven. En dus was nu het moment daar om een en ander te wijzigen. Mogelijk duurt het nog veel langer voordat de horeca de deuren weer mag openen. En als de horecazaken weer open mogen, is de kans groot dat de tafels verder uit elkaar moeten staan en er minder mensen naar binnen mogen. "We spelen nu in op het moment en de wensen van de bezoekers", zegt De Winter. "Het zal nog wel even duren voor de horeca weer voluit mag gaan."
En dus gooit De Winter het roer om. Het oorspronkelijke plan voor een Ierse pub is in de prullenbak beland. Het nieuwe plan was daarom om van het restaurant de winkel te maken. De winkel en de bar worden dan het nieuwe restaurant. "Dit had onder andere door verhuizing van koelingen heel wat voeten in de aarde", kijkt de ondernemer terug. "De voorruiten moesten eruit en met een man of tien is er aardig gesjouwd."
Maar nu is er wel een compleet vernieuwde winkel met vooral ruimere gangpaden en ook een ruimer assortiment. "Het resultaat mag er wezen. Het is een grote stap vooruit", jubelt de ondernemer. "Al het goede van Bazs onder één dak in onze vernieuwde winkel op Havenstraat nummer 13: van kant-en-klare maaltijden, wijnen, charcuterie tot buitenlandse kazen. Onze winkel Bazs Daily heeft het in huis. Het assortiment, maar ook de maaltijdservice, gaan we verder uitbreiden." En voor de mensen die niet langs willen komen: er wordt ook bezorgd. Het pand waar de oude winkel (Havenstraat 15) en Bar Bazs (15A ) in zaten zal worden verbouwd tot het nieuwe Bazs Restaurant Bar combinatie.

Woensdag om 12.00 uur was de winkel weer open. Het restaurant/de bar gaat open zodra dat weer mag en kan. De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 19.00 uur. Eten bestellen en laten bezorgen kan tot 19.30 uur. Kijk voor meer informatie op https://bazs.nl.