Haitske van der Linde: 'Heel fijn dat Gooiland dit aanbiedt.'
Haitske van der Linde: 'Heel fijn dat Gooiland dit aanbiedt.' Foto: Gooiland

Thuiswerken kan nu ook op de hotelkamer: 'Heerlijk'

HILVERSUM In deze tijd waar veel mensen thuis moeten improviseren om te kunnen werken, bieden verschillende hotels in Hilversum flexwerkplekken aan. Dat geldt ook voor Gooiland. De 56 hotelkamers zijn te huur voor een dag of een dagdeel om ongestoord een productieve werkdag te hebben.

De Hilversumse Haitske van de Linde, als zzp'er werkzaam als strategisch communicatieadviseur binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken en tevens adviseur van twee veiligheidsregio's (Gooi & Vechtstreek en Flevoland), maakte maandag gebruik van dit aanbod. Zij omschrijft deze mogelijkheid als een uitkomst. "En je hebt ook nog eens lekkere koffie."

Ook voor de verschillende hotels in Hilversum (en in heel het land) zijn het zware tijden. Onder andere Gooiland heeft daarom de deuren geopend voor mensen die nu niet naar hun werk kunnen, maar thuis te veel moeten improviseren om goed te kunnen werken. En dat was dus het geval voor Van de Linde, tussendoor ook nog raadslid namens de lokale VVD. Zij zat maandag de gehele dag in een van de kamers van Gooiland. "We zaten zondagavond de planning door te nemen met vooral de vraag hoe we het zouden regelen met Jurre, onze zoon van 5", vertelt ze. "We hebben thuis geen studeerkamer en Jurre is thuis best wel druk en ik had maandag bepaalde overleggen. Dan is het niet fijn vergaderen als Jurre daar tussenkomt. En het is niet fijn voor Jurre als ik tijdens zo'n overleg dan de hele tijd 'nee' tegen hem moet zeggen."
Van de Linde en haar man werken allebei fulltime. Normaliter gaat hun kind naar school, maar nu dus even niet. "We proberen nu zo goed als kan een ritme te vinden, zodat er wel een verschil is tussen schooldagen en weekend", vervolgt Van de Linde. "Maar wat ik nu wel merk is de bereidheid om met elkaar mee te denken. Je merkt bij collega's de acceptatie dat er een kind bij iemand in huis is."
Het werken op een hotelkamer is - zeker als er veelvuldig (digitaal) overlegd moet worden - wel heerlijk, vervolgt de Hilversumse. "Ik ben hier onwijs blij mee. Het is heel fijn dat Gooiland dit aanbiedt. En ik kan op deze manier toch ook weer een lokale ondernemer steunen."
Want een hotelkamer boeken om daar te gaan werken, is - ook in deze tijden - niet gratis. Een kamer is te huur voor een dag (40 euro) of een dagdeel (22,50 euro). Wel beschikken de kamers over een ruim bureau, uitstekende wifi, gratis koffie en thee en een eigen toilet. Een lunchpakket kost 8,50 euro, inclusief fruit.