Steun gemeente voor lokale media

HILVERSUM Nog voordat duidelijk was dat Den Haag 11 miljoen euro uittrekt om lokale media te ondersteunen, had het college van burgemeester en wethouders dat al besloten te doen in Hilversum. Er is een steunregeling getroffen voor mediabedrijven die door de coronacrisis in zwaar weer terecht zijn gekomen.

Het gaat om een subsidieregeling die is ingezet voor drie jaar. In dit potje zit 376.000 euro. Een deel van het bedrag komt uit de reserve Regionaal Mediacentrum (176.000 euro). Volgende week woensdag - 15 april - vragen B en W de commissie Economie en Bestuur een advies hierover uit te brengen. In juni moet de gemeenteraad zich buigen over de aanvulling van 200.000 euro.

“Lokale media zijn van cruciaal belang om de informatievoorziening in een gemeente gaande te houden", merkt wethouder Arno Scheepers op, die na het vertrek van Wimar Jaeger tijdelijk Economie en Media in zijn portefeuille heeft. "De media hebben ook een belangrijke rol in het verbinden van mensen, zeker in crisistijd. Inwoners van Hilversum volgen massaal het lokale nieuws en zijn actief op sociale media om te weten wat er speelt binnen hun gemeenschap. Juist in deze moeilijke tijd moeten we ervoor zorgen dat lokale, onafhankelijke nieuwsvoorziening in Hilversum blijft voortbestaan.”

3 'Hilversum is dé mediastad'