Schrijf jij ook persoonlijke boodschap?

HILVERSUM De wereld staat door het heersende coronavirus op z'n kop. Het sociale en culturele leven ligt stil. Kinderen kunnen niet naar school en krijgen thuisonderwijs, de competities zijn gestopt en kroegen, bars en restaurants zijn al een poosje potdicht.

Misschien kunnen we elkaar een hart onder de riem steken door een persoonlijke boodschap (met foto) voor iemand te schrijven! Mis jij je (school)vriendinnetje/vriendje al, net als je opa of oma? Of had je je zo verheugd op de verjaardag van je (klein)kind? Misschien ken je wel een zorgverlener die nu zo keihard moet werken om de mensen beter te maken of wil je gewoon iets liefs tegen een ander zeggen?
Ga naar www.gooieneembode.nl en laat via de banner een boodschap met een leuke foto achter. Doe jij ook mee?


Snelle groei in 2020 cliënten voedselbank

HILVERSUM Het nieuwe jaar is dik drie maanden oud en de Voedselbank Gooi & Omstreken ziet het aantal cliënten hard stijgen. Terwijl de beginmaanden van het jaar meestal rustig zijn, is er sprake van een flinke toename. In 2020 is het aantal nieuwe cliënten gestegen met bijna 10 procent

Dat is een van de bevindingen in het veertiende Rapport Voedselbank Gooi & Omstreken dat begin deze week verscheen. Dit document is vooral een terugblik op vorig jaar, waarin het aantal cliënten ten opzichte van 2018 juist terugliep met 6 procent: 965 huishoudens tegenover 1024. Daar zit wel een maar aan vast. "Het aantal personen dat van een voedselpakket afhankelijk was nam fors toe: van gemiddeld 2,4 naar 3,2 per huishouden."

5 'Opmerkelijke daling'