'Houd afstand' blijft de boodschap.
'Houd afstand' blijft de boodschap. Foto: Foto Miché / Remco Jakma

Fietsverbod op paden Ankeveen

ANKEVEEN Het Bergse Pad en het Googpad in Ankeveen zijn komend paasweekeinde alleen open voor wandelaars. Op die manier hoopt de gemeente Wijdemeren, na overleg met Natuurmonumenten, verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

"We zagen dat er afgelopen weekend veel wandelaars en fietsers op het Bergse Pad en het Googpad waren", aldus locoburgemeester Jan-Jaap de Kloet. "Dit zijn twee zeer smalle paden, waardoor het moeilijk werd om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden."
Om dit het komende paasweekend in goede banen te leiden, zijn deze paden daarom alleen toegankelijk voor wandelaars. Voor wandelaars is het makkelijker om afstand te houden, is de uitleg. Zij kunnen, indien nodig, van het pad af stappen om een ander te laten passeren. "Hoewel we iedereen oproepen om zo veel mogelijk thuis te blijven, vinden we het ook begrijpelijk dat inwoners even naar buiten willen om een frisse neus te halen", vervolgt De Kloet. "Hierbij moeten zij wel anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Dit lukte afgelopen weekend niet op het Bergse Pad en het Googpad. Door de paden alleen toegankelijk te maken voor wandelaars verwachten we dat dit beter gaat.” Tegelijkertijd blijft de oproep om ook het gezonde verstand te blijven gebruiken: “Ga dus op een ander moment of op een andere plek wandelen als u ziet dat het ergens druk is.”

De gemeente plaatst waarschuwingsborden om de aangescherpte maatregelen bekend te maken. Ook zijn er komend weekend in de gehele gemeente handhavers aanwezig om de drukte op wandel- en fietspaden te monitoren. Na het weekend volgt een evaluatie om te kijken of de maatregelen op het Bergse Pad en het Googpad verlengd moeten worden.