De noodopvanglocatie voor nachtopvang is de Avonturijn.
De noodopvanglocatie voor nachtopvang is de Avonturijn. Foto: Bastiaan Miché

Bink kinderopvang biedt nu ook 24-uursnoodopvang

HILVERSUM Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen eventueel terecht bij de 24-uursnoodopvang van Bink kinderopvang. Deze opvang is ook voor niet-Bink-klanten beschikbaar en is gratis.

De 24-uursnoodopvang is geopend, afhankelijk van de wens en de vraag vanuit ouders en gaat bij één aanmelding al open. Al sinds 23 maart biedt Bink doordeweeks overdag noodopvang. Op verzoek van de gemeentes Hilversum en Soest, waar de organisatie vestigingen heeft, heeft Bink zich voorbereid op verzoeken van ouders om 24-uursnoodopvang. Monique Wittebol, bestuurder van Bink: "Het is fijn dat we met alle collega’s die bij Bink werken in deze bijzondere tijd onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen en inzetten. En zo ons steentje bijdragen."

Noodopvang overdag (ook in het weekend en op feestdagen) vindt plaats op verschillende noodopvanglocaties in Hilversum, Soest en Soesterberg. De noodopvanglocaties voor nachtopvang zijn in Hilversum op kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Avonturijn. De (24-uurs)noodopvang is bedoeld voor kinderen tot 13 jaar (einde basisschool) van ouders die een cruciaal beroep uitoefenen en noodopvang nodig hebben. Daarnaast is de noodopvang overdag ook beschikbaar voor kinderen met bijzondere problematiek of moeilijke thuissituaties. Bink vangt deze kinderen waar nodig op, soms ook na overleg met gemeente, instanties en de eigen aandachtsfunctionaris. Per kind bekijkt men welke vorm van opvang en ondersteuning nodig is.
De uitbreiding naar 24-uursnoodopvang betekent dat er naast de noodopvang overdag op doordeweekse dagen drie extra mogelijkheden zijn. Zo is er de verlengde dagopvang op de eigen noodopvanglocaties. Kinderen worden daarbij doordeweeks vroeg in de ochtend en na 18.30 uur in de avond opgevangen. Ook is er nachtopvang op speciale locaties. De derde optie is (verlengde) dagopvang in het weekend en op feestdagen op de eigen noodopvanglocatie.
De noodopvanglocaties voor overdag zijn in Hilversum: Kinderdagverblijven: Toermalijn, Avonturijn en Tovertuin. Buitenschoolse opvang: Kolhornse Hei, Mirakel, Hasselbraam, Doedok, Talud en Villa Vrolik. De noodopvanglocatie voor nachtopvang is op kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Avonturijn.
Bestaande Bink-klanten zijn geïnformeerd over de wijze van aanmelden die voor hen geldt. Niet-Bink-klanten kunnen zich aanmelden via de website.