Videobellen met CDA over kleine spoorbomen

HILVERSUM Of het agenderen van de uit te werken oplossing voor de kleine spoorbomen nu helemaal gelukkig is, blijft de vraag. Feit is wel dat dit donderdag 16 april onderwerp van gesprek is tijdens de digitale commissievergadering. Voordat de bijeenkomst plaatsvindt, wil het CDA meningen en zorgen ophalen.

En dat willen de christendemocraten geheel in stijl doen van deze coronatijd: digitaal. Dinsdag 14 april houdt het CDA een videobelinspreekuur. Tussen 19.30 en 20.30 uur kunnen Hilversummers hun zorgen of opinies uiten bij de CDA-fractie, zodat zij al deze input mee kunnen nemen in de digitale, politieke bijeenkomst.

Fractievoorzitter Olaf Streutker meldt dat de gesprekken via Zoom verlopen. Wie mee wil praten, doet dat vanaf de website van de christendemocraten: www.goedvoorhilversum.nl.

Wie in wil spreken tijdens de commissie zelf moet zich uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden bij de raadsgriffier. Dat kan via griffie@hilversum.nl. Inspreken kan in deze digitale tijden schriftelijk. De griffie zorgt ervoor dat de bijdrage bij de commissieleden terechtkomt. Maar ook meedoen aan de commissie is een optie. Hiervoor moeten de insprekers naar het raadhuis komen, waar een aantal computers klaarstaat in de raadszaal.


Voedselbank: 'Opmerkelijke daling in 2019'

Vervolg van de voorpagina

Zelf merkt de Gooise voedselbank op dat de daling van vorig jaar opmerkelijk is, gezien de landelijke trend. "Voedselbanken Nederland geeft voor heel Nederland over 2019 een stijging van 8 procent aan van het aantal cliƫnten. Waarom het aantal in Gooi & Omstreken is gedaald is onduidelijk."

Tevens stelt de voedselbank dat het aantal nieuw ingeschreven cliƫnten sinds 2017 verwondert, juist omdat het percentage van de bevolking met een inkomen rond het bestaansminimum niet is gedaald. Zo'n 8 procent leeft onder de armoedegrens. Ook is de moeilijk oplosbare schuldenproblematiek niet verminderd. Het aantal verwijzingen door schuldhulpverleners, zoals kredietbanken, bewindvoerders en schuldhulporganisaties, is met 10 procent toegenomen: van 18 naar 28 procent.