Geen zonnepark op Anna's Hoeve

HILVERSUM Een zonnepark op het retentieveld bij Anna's Hoeve blijkt financieel geen haalbare kaart. Dat blijkt uit onderzoek van ingenieursbureau DWA. Op basis van deze uitkomsten ziet het college van burgemeester en wethouders af van deze investering van bijna 3 miljoen euro.

Daarmee is een zonnepark, voornamelijk bedoeld om het raadhuis te kunnen verduurzamen, niet van de baan. Er loopt nog een onderzoek naar andere locaties. Al lijken er weinig plekken voorhanden te zijn waar 5.700 panelen geplaatst kunnen worden zoals bedacht op het retentieveld bij Anna's Hoeve.
Om het zonnepark te kunnen realiseren, moest Hilversum flink de portemonnee trekken. Het gaat om een investering van 2.870.000 euro. Daar zou een jaarlijkse opbrengst van 32.000 euro tegenover staan, waardoor de zogeheten terugverdientijd langer is dan twintig jaar. Hierdoor is een aanvullende financiering nodig voor een rendabele uitkomst.
"Ambities en haalbaarheid komen niet altijd samen en dat blijkt uit dit onderzoek", vertelt wethouder Annette Wolthers. "Op papier leek het retentieveld bij Anna's Hoeve de ideale plek voor een paar duizend zonnepanelen waar honderden huishoudens gebruik van zouden kunnen maken. Dit is een tegenslag en daarom moeten we snel door om andere mogelijkheden te onderzoeken", luidt haar vervolg.

3 'Palen'