De Bodemanstraat 9B is niet langer meer de thuishaven van Dagwinkel Hilversum.
De Bodemanstraat 9B is niet langer meer de thuishaven van Dagwinkel Hilversum. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Onderkomen Dagwinkel Hilversum staat inmiddels op Funda

Dik vier weken terug was de buurtsuper er nog. Nu is er alleen nog maar de herinnering aan de zaak in het Rode Dorp. Het pand staat al te huur.

HILVERSUM De inventaris is weg en de winkel is leeg. Alleen aan de indeling is van buiten nog te zien dat tot voor kort hier een supermarkt in zat. De volgende stap is al gezet, want op Funda staat de Bodemanstraat 9B, het voormalige onderkomen van Dagwinkel Hilversum, in de etalage. De aanvangshuurprijs is 65.000 euro, exclusief BTW, op jaarbasis, zo is te lezen op de website.

Sinds vandaag staat de buurtsuper in het Rode Dorp te huur. Volgens de beschrijving gaat het om een winkelruimte op de hoek Loosdrechtseweg/Bodemanstraat ter grootte van 590 vierkante meter. Hieronder vallen de winkelruimte en het magazijn met onder andere een goederenlift, koelcel en dubbele deuren om te laden en te lossen.

Overigens bedraagt de totale oppervlakte 782 vierkante meter. Daar komt ook de kelder nog bij. Die is 192 vierkante meter. Als dit nog niet ruim genoeg is voor een belangstellende ondernemer dan is er nog 113 vierkante meter winkelruimte bij te huren. Daarmee wordt het BP-benzinestation, dat ook al tijden uit de roulatie is, bedoeld.
Tot voor kort zat hier Dagwinkel Hilversum. Op social media is te zien dat de eigenaren René Leeflang en Hans en Monica Vermond de deuren van hun zaak op woensdag 18 maart hebben moeten sluiten. Reden voor de sluiting is volgens hen dat de leveranciers de Hilversumse dagwinkel niet meer wilden en konden bevoorraden, omdat de ondernemers niet meer aan de financiële verplichtingen konden voldoen.

Pompstation

Er was kort sprake van een doorstart op de hoek Loosdrechtseweg/Bodemanstraat. Op woensdag 18 maart, drie weken geleden nog maar, meldden de eigenaren op deze kleinere locatie binnen twee weken de deuren te kunnen openen. Als zij daar zouden starten, dan was het de bedoeling dat het pompstation eveneens weer open zou gaan. Maar naar nu blijkt, heeft het niet zo mogen zijn.

Maandag 30 maart kwam de mededeling dat het allemaal anders is gelopen dan verwacht. "Wij hadden gehoopt vandaag met de opbouw van de nieuwe winkel te beginnen. Het tegenovergestelde is gebeurd", is de tekst gericht aan de buurt. "De inventaris van onze winkel is vandaag totaal leeggehaald door de groothandel die ons altijd leverde. De nieuwe locatie heeft volgens onze investeerder geen toekomst, omdat daar geen alcohol mag worden verkocht. Voor ons houdt het nu helaas op! Wij bedanken iedereen voor de trouwe klandizie."

Buurtsuper heeft deuren op woensdag 18 maart moeten sluiten
Inmiddels is alles weggehaald.