Natuurclubs zijn overlast echt zat

HILVERSUM Groepen jongeren die overlast veroorzaken, mensen die van de paden af gaan en dwars door kwetsbare natuur lopen, fietsen of zwemmen waar dat niet toegestaan is, loslopende honden en heel veel zwerfafval.

Het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten zijn helemaal klaar met de vele bezoekers, die lang niet altijd rekening houden met de natuur. Vanwege de coronasituatie en het feit dat alles (horeca/musea/sport) dicht is, zoeken veel mensen de natuur op. Op zich is dat prima, stellen beide natuurorganisaties, maar zij vragen iedereen zich wel aan de regels te houden. "We zitten namelijk ook nog eens midden in het broedseizoen. Het is heel begrijpelijk dat mensen eropuit willen trekken, maar het is nu af en toe echt bar en boos", aldus toezichthouder Jelle Kaptijn van Natuurmonumenten. Hij heeft zijn handen vol aan alle overlast. "Jongeren gaan in grote groepen midden in het natuurgebied zitten drinken. Daarmee veroorzaken ze enorme verstoring voor de dieren die er leven. Zeker nu we midden in het broedseizoen zitten en bijvoorbeeld reeën hun jongen krijgen.”

3 'Hei geen voetbalveld'


Hilversummer opgepakt na steekpartij

HILVERSUM Een 48-jarige Hilversummer is in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt vanwege een steekpartij zaterdagavond. Daarbij is het slachtoffer, een 53-jarige man uit Ouderkerk aan de Amstel, uiteindelijk overleden.

Het steekincident vond zaterdagavond rond 19.10 uur plaats op de Agatha Christiesingel in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Zeven uur na het incident, rond 1.50 uur, hield de politie de Hilversummer aan. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest.