'Geweldig nieuws' vanuit Tergooi

HILVERSUM Een bijzonder moment in Tergooi dinsdagmiddag. In het ziekenhuis werd de eerste doos met mond- en neusmaskers aan minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) overhandigd.

Het Nederlandse consortium van AFPRO Filters, Koninklijke Auping en Koninklijke DSM is gestart met de grootschalige productie op eigen bodem van FFP2 medische mond- en neusmaskers, die zorgmedewerkers beschermen tegen het coronavirus. Op verzoek van de minister worden de komende tijd miljoenen mondkapjes geproduceerd. Daardoor wordt in recordtijd in ongeveer 25 procent van de acute behoefte aan medische mondmaskers voor de zorg voorzien.
Van Rijn noemt het mooi dat met de samenwerking de eigen productie aan FFP2 mondmaskers in Nederland is gestart. "Samen met de luchtbrug van China naar Nederland en hergebruik komt er zo een structurele stroom van miljoenen mondmaskers per week op gang. Geweldig nieuws voor iedereen die zo hard werkt in de zorg."
Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) noemt de bereidheid van het bedrijfsleven om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het coronavirus 'een belangrijk lichtpunt in deze uitzonderlijke tijd'. "Dankzij een gezamenlijke inspanning van het consortium en de overheid kan de productie van hoogwaardige mondmaskers ondanks de schaarste aan materialen en machines nu gestart worden."