Maria Kruithof-Stoutjesdijk.
Maria Kruithof-Stoutjesdijk. Foto: Studio Kastermans

Twaalf bijzondere mensen die hun onderscheiding nog krijgen

Vervolg van de voorpagina

"Het is ontzettend spijtig dat we het dit jaar voor nu op een andere manier moeten organiseren om deze koninklijke onderscheiding bekend te maken", zegt burgemeester Pieter Broertjes. "Ik hoop op betere tijden, zodat we deze Hilversummers hun onderscheiding kunnen opspelden. Ik kijk uit naar de dag dat ik deze bijzondere Hilversummers hun koninklijke onderscheiding persoonlijk mag uitreiken."

Hieronder een overzicht van de Hilversummers die dus nog een lintje ontvangen. Eerst de twee Ridders, daarna de tien Leden.
Marc van Gelder zette zich jarenlang in als bestuurslid van organisaties zoals het Diabetes Fonds, het Helen Dowling Instituut, de Netherlands-America Foundation (NAF) en voor het historisch paleis en hedendaags museum Paleis het Loo.
Alexander de Lanoy Meijer zette zich jarenlang in als vrijwilliger/bestuurslid van de Hilversumsche Golf Club, als commissielid Dutch Open van REVED International B.V en als bestuurslid van het landelijke Fonds 1815.
Cees Brüggemann krijgt een onderscheiding voor zijn werk bij de Personele Unie Katholiek Hilversum, tennisvereniging het Melkhuisje, het St. Annagesticht en project Obra Social Sagrado de Curacao Jesus.
Ahme Doufikar onder meer vanwege zijn inzet op maatschappelijk gebied voor met name de Marokkaanse gemeenschap in Hilversum: als maatschappelijk werker bij Versa Welzijn, als verbinder in de driehoek tussen de Marokkaanse gemeenschap, de Hilversumse politiek en het professionele ondersteunend welzijnsveld.
Gerard Dubois vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeentelijke politiek voor het CDA, voor de Christelijke Gereformeerde Kerk, voor Stichting Andantina, voor Stichting Schuldhulpmaatje en voor Bibliotheek Hilversum.
Arnoud Frankvoort vanwege zijn jarenlange inzet en enorme betrokkenheid bij korfbalvereniging de Corvers.
Maasje van der Veen-Hoffman vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voor Amaris Gooizicht en Stichting Dobre Destiny.
Joke Looije-Loman vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voor Amaris Gooizicht en het Gooisch Fanfare Orkest (voorheen Oranje Harmonie).
Gré Bakker-Randshuizen vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor woondienstencentrum St. Joseph (voorheen woonzorgcentrum Marimba) en de door haar opgerichte bridgeclub.
Meijndert Ruitenberg vanwege zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden voor De Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve, voor de Vereniging Helemaal Oké Oost Hilversum, de lokale politieke partij Hart voor Hilversum en voor Stichting de Geus/Wijkcentrum de Geus.
Aaf Buurman-Schilstra vanwege haar jarenlange vrijwilligerswerk voor de bewoners van Amaris Gooizicht.
Maria Kruithof-Stoutjesdijk vanwege haar vele vrijwilligerswerkzaamheden, o.a. haar inzet voor vele verschillende activiteiten voor de protestantse wijkgemeente Hilversum.