De auto van de verdachte.
De auto van de verdachte. Foto: Politie Hilversum

Vrouw hoest in gezicht agent: 'Ik heb corona'

HLVERSUM Een 18-jarige Hilversumse heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opzettelijk gehoest in het gezicht van een agent en daarbij gezegd dat zij corona heeft.

Dat meldt de Hilversumse politie op social media. De vrouw werd aangesproken na een korte achtervolging die begon op het Langgewenst en via de Mies Bouwmanboulevard eindigde op de Erfgooiersstraat.
Agenten zagen rond 0.30 uur een voertuig rijden in het centrum van Hilversum met daarin vier personen, die zich niet aan de minimale afstand van anderhalve meter hielden. "Bij het zien van de collega’s ging de bestuurster er op hoge snelheid vandoor", aldus de politie.
Tijdens de achtervolging reed de bestuurster op de rotonde bij de Mies Bouwmanboulevard tegen de richting in en bereikte zij vervolgens een snelheid van 100 kilometer per uur. Op de Erfgooiersstraat reed zij 80 waar 30 het maximum is.

Vervolgens stopte de Hilversumse de auto en renden de inzittenden de auto uit. Even later werd de bestuurster aangehouden op verdenking van roekeloos rijden. Eenmaal in de politiewagen hoestte de verdachte een van de agenten opzettelijk in het gezicht en zei corona te hebben. Zij moet zich ook hiervoor verantwoorden bij justitie. Haar rijbewijs is ingevorderd en het voertuig is in beslag genomen.


Wietkwekerij ontdekt in Havenstraat

HILVERSUM Een tip over de geur van hennep was aanleiding voor het hennepteam van de politie om eens poolshoogte nemen. Bij het onderzoek in het bedrijfspand aan de Havenstraat was het inderdaad bingo.

Zaterdagavond maakte de politie bekend een hennepkwekerij en -stekkerij te hebben gevonden in deze bedrijfsruimte. Het gaat om pakweg honderd planten en dertienhonderd hennepstekken. De agenten hebben ter plekke één persoon staande gehouden. Hij moet zich op een later moment verantwoorden bij justitie.

Liander heeft de stroom afgesloten, want dat werd illegaal getapt. "Stroomdiefstal zorgt voor gevaarlijke situaties waarbij brandgevaar kan ontstaan met grote consequenties voor de directe (woon)omgeving", aldus het politiekorps.