Ahmed Türkmen: 'Dit project richt zich op mensen en hun overeenkomsten.'
Ahmed Türkmen: 'Dit project richt zich op mensen en hun overeenkomsten.' Foto: Bastiaan Miché

In Hilversum rijdt nu de Inclusitaxi

HILVERSUM Mensen met elkaar verbinden. Met die gedachte heeft Ahmet Türkmen een oude Mercedes omgetoverd tot de zogenaamde 'Inclusitaxi'. De wagen is inmiddels beplakt met allerlei toepasselijke woorden.

Ontwikkeling, zelfredzaamheid, zorg, familie, creativiteit en religie zijn enkele van deze woorden. Het is de bedoeling dat de wagen zo veel mogelijk door 't Gooi en de Vechtstreek rijdt. Türkmen wil in de wagen het gesprek aangaan met mensen over meedoen in de Nederlandse samenleving.
Türkmen werkt via zijn bedrijf Herstelkompas als kwartiermaker/coördinator van het Herstelnetwerk regio Gooi- en Vechtstreek. Tevens is hij ambassadeur van Socialrun. Nu heeft hij een nieuw project bedacht: de Inclusitaxi.
Die gesprekken in de taxi komen online door camera's in de auto te plaatsen zodat de gesprekken kunnen worden opgenomen. "Dit project richt zich op mensen en hun overeenkomsten", zegt hij. "Iedereen heeft een verhaal. Door deze met elkaar te delen, zien we dat er meer begrip ontstaat. De Inclusitaxi is er voor iedereen, maakt niet uit wie of wat je bent, wat je hebt meegemaakt of waar je vandaan komt."
Bewustwording en herkenning creëren is eveneens zo'n doel van de Inclusitaxi. Tijdens de gesprekken wil Türkmen de volgende vijf vragen aan bod laten komen: omschrijf jezelf in drie woorden, waar word jij gelukkig van, wat is je droom, wat vind jij belangrijk in je leven en wanneer doe je mee in de samenleving?
Vanwege de coronamaatregelen is de initiatiefnemer nog wel even druk doende met het regelen van een plastic of glazen scherm (zoals bij supermarkten). En ook kan Türkmen naar de mensen toe rijden om ter plaatse de interviews te houden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via 06-30102992.