Hilversum speelde dit seizoen ook tegen 't Gooi.
Hilversum speelde dit seizoen ook tegen 't Gooi. Foto: Bastiaan Miché

FC Hilversum dient verzoek in tot promotie naar tweede klasse

HILVERSUM FC Hilversum wil promoveren naar de tweede klasse. Dat verzoek heeft de club ingediend bij de KNVB, op basis van de eerste plaats op de ranglijst in de derde klasse C van het zaterdagamateurvoetbal.

"We zijn met 38 punten uit 17 wedstrijden lijstaanvoerder", aldus coach Ferry Marks. "CJVV uit Amersfoort heeft evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. We willen graag met Hilversum naar de tweede klasse en als die mogelijkheid er is, willen we die aangrijpen." Ergens na 1 juni moet duidelijk zijn of het Hilversumse verzoek wordt gehonoreerd.
In het weekend van 7 en 8 maart werd er nog gevoetbald. Door de uitbraak van het coronavirus is er sindsdien niet meer gespeeld. Op 31 maart maakte de KNVB bekend dat de competities in het amateurvoetbal niet worden hervat. Geen club zou promoveren of degraderen, maar volgend seizoen gewoon weer in dezelfde klasse uitkomen als in het afgelopen seizoen.
Daar kwam verzet tegen, vooral van clubs die met groot verschil aan kop van de ranglijst staan. In de tweede week van april maakte de voetbalbond bekend dat amateurvoetbalclubs wellicht toch nog kunnen promoveren.
Ook clubs die vrijwillig willen degraderen kunnen zich melden. Omdat er enkele fusies aanstaande zijn en verenigingen hebben aangegeven op een andere dag te willen spelen, ontstaat er ruimte in de diverse competities. Daardoor zouden er toch nog clubs van kunnen profiteren.