Jongerenoverlast samen aanpakken

HILVERSUM De krachten bundelen, is het nadrukkelijke devies. Om het probleem van de jongerenoverlast in Kerkelanden te kunnen beteugelen, moeten ook de buurtbewoners de helpende hand reiken. De gemeente en de politie kunnen er niet alleen voor zorgen dat de rust terugkeert in de wijk.

De boodschap van de burgervader is luid en duidelijk. “Het moet veiliger worden in de buurt. Dat kunnen de gemeente en politie niet alleen, dat moeten we samen doen. Van jong tot oud, van schoolbestuur tot wethouder, gaan wij aan de slag. Wij roepen buurtbewoners op om zich hierbij aan te sluiten op weg naar een leefbare en veiliger buurt", zo luidt zijn oproep.

Al maanden is er sprake van ernstige overlast van jongeren in Kerkelanden. Een groep jongeren terroriseert de wijk, wordt er gezegd, met vernielingen, intimidaties en zelfs mishandeling. De eerste tekenen hiervan kwamen rond de jaarwisseling aan het licht toen onder meer tientallen ramen sneuvelden bij de basisscholen in de wijk. Sindsdien is het niet rustiger geworden in de wijk, zo tekende deze krant begin april op.

Direct daarna maakte Broertjes duidelijk dat de overlast aangepakt zou worden. Dat proces is in gang gezet. Volgens de gemeente werpt dat langzaam zijn vruchten af.

5 'In samenhang'