De Vorstin is één van de ondernemingen die zaterdag meedoen aan Anderhalve Meter Bier.
De Vorstin is één van de ondernemingen die zaterdag meedoen aan Anderhalve Meter Bier. Foto: Bastiaan Miché

Kroegentocht door Hilversum, maar dan digitaal

HILVERSUM Terwijl de cafés nog dicht zijn, is er zaterdag 16 mei toch een kroegentocht door Hilversum. Vier Hilversumse horecaondernemingen hebben zich aangesloten bij het digitale idee van Anderhalve Meter Bier.

"Wij missen het proosten en lachen met vrienden in onze gezellige Hilversumse kroegen", zo melden de horecazaken. "Gelukkig is hier een passende oplossing voor gevonden: de onlinekroegentocht voor thuisblijvers."

Het Anderhalve Meter Bier-initiatief is afkomstig van de Hilversumse band Charmplay. Samen met music & eventmanagementbureau TheTalented.eu zet zij zich in voor de lokale horecaondernemers. Met Café Nulvijfendertig, Nachtcafé G-Spot, Podium de Vorstin en Biercafé De Barbier verzorgen zij zaterdag het online-Anderhalve Meter Bier-evenement.

"Met dit toffe initiatief geven wij de lokale kroegen, het poppodium, bierbrouwers en lokale artiesten een steuntje in de rug. De gehele opbrengst van de samengestelde box gaat naar hen", luidt de uitleg van de initiatiefnemers.
Zaterdag 16 mei is er gezorgd voor een vol en sluitend programma. Zo is er tweemaal de PopKwizz met DJ Herman van Café Nulvijfendertig, in De Vorstin zijn er meerdere concerten via de livestream te zien in de grote zaal, waaronder twee optredens van Charmplay en één van Weerwoord, de rapformatie uit Hilversum. Deelnemers kunnen chatten met de barmannen van Biercafé De Barbier of kijken naar één van de liveconcerten van verschillende artiesten. In de G-Spot draaien de vaste huis-dj's de lekkerste muziek. Tootsuite, de jazz/pop/danceformatie van de Hilversumse mondharmonicaspeler Martijn Luttmer, verzorgt het slotconcert op een speciale locatie, zo is de aankondiging.

Hoe steun je dan de lokale horeca, want naast gezelligheid met elkaar is dat het doel van de digitale kroegentocht. Belangstellenden kunnen voor 30 euro de anderhalvemeterbier-en-borrelbox bestellen. Dit is een pakket dat speciaal wordt samengesteld voor dit evenement. In totaal zijn er vijfhonderd boxen beschikbaar. Hierin zitten drankjes, bites, het PopKwizzz-deelnameformulier en een handleiding met inlogcodes voor een onlineborrel met vrienden en familie. "Naast de biertjes en heerlijke bites bevat de box ook vouchers. Met deze vouchers kun je na deze turbulente tijden een biertje innen bij één van de vier kroegen", meldt de organisatie verder nog.
Meer weten? Kijk dan op www.1.5meterbier.nl.