Hilversummer (104) bestolen voor een ton

HILVERSUM Een 47-jarige vrouw en een 66-jarige man uit Kortenhoef zijn dinsdag aangehouden omdat ze tussen 2014 en 2019 geld zouden hebben gestolen van een 104-jarige man uit Hilversum.

Bij elkaar opgeteld zou het gaan om een bedrag van zo'n 100.000 euro. De Hilversummer had sinds maart 2014 al zijn financiële zaken uitbesteed aan een vrouw die hij al geruime tijd kende. Zij had de volmacht over al zijn betaal- en spaarrekeningen. Toen er regelmatig aanmaningen binnenkwamen en de man ook na herhaalde verzoeken geen inzicht kreeg in zijn eigen bankafschriften, vertrouwde hij het niet meer.
Vervolgens bleek dat er bijna 80.000 euro van zijn financiële tegoeden was verdwenen. Daarnaast had hij zijn auto door de vrouw laten verkopen en daar nooit een cent van gezien. En de maandelijkse AOW-uitkering die de man kreeg, ging naar vakanties, schoonheidssalons en onlinewinkels. In totaal werd ongeveer 100.000 euro van de man ontvreemd. Hierdoor is het slachtoffer in financiële problemen geraakt.
De opgepakte vrouw wordt verdacht van oplichting, verduistering en diefstal in een periode van vijf jaar. Wat de rol is van de 66-jarige man is nog onduidelijk. De verblijfplaatsen van de twee zijn doorzocht en spullen in beslag genomen.


Arrestaties voor beroving

HILVERSUM Twee mannen zijn dinsdagavond opgepakt voor het beroven van een jonge vrouw op de Crailoseweg ter hoogte van de vuilstort.

Het incident vond plaats rond 18.15 uur. De twee mannen reden op een zilverkleurige scooter de vrouw op de fiets klem en pakten haar laptoptas uit haar fietsmand. Hierna ging het duo er vandoor. Niet veel later werden zij in Blaricum - met buit op zak - opgepakt.