Hilversum komt al met MRA-banen

HILVERSUM De verstedelijkingstrein dendert maar door en dat vertaalt zich ook al op financieel gebied. Vanwege de MRA-plannen van het college van burgemeester en wethouders zijn ook alvast diverse nieuwe functies bij de gemeente bedacht. Dat kost 2,1 miljoen euro per jaar en dit bedrag is al in de Kadernota 2020 opgenomen.

Hoewel inwoners en politiek nog geen inspraakwoord hebben kunnen doen over dit ingrijpende voorstel voor Hilversum houden B en W ook in de Kadernota, de opmaat naar de begroting in november, koers op het gebied van het sleutelgebied dat sinds december vorig jaar op steun kan rekenen van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Om dit tienduizendwoningplan te kunnen realiseren, zijn middelen, kennis en kunde van buitenaf nodig, maar moet de gemeente zelf ook investeren in personeel, zoals financiƫle strategen, lobbyisten, juristen en strategisch verkeerskundigen.
Het college houdt vast aan de planning van het MRA-gebied. Voor de zomer hoopt zij op een raadsbesluit, zodat zij in de zomer meerdere scenario's kan uitwerken om de deadline van november te halen. "Het momentum is nu om positie in te nemen omdat er financiƫle middelen beschikbaar zijn en meer gemeenten daar een beroep op willen doen", staat in de Kadernota. "Voor Hilversum is dit nog belangrijker omdat de gemeente over weinig grondposities beschikt."

9 'Basis gezond houden'