De heropening komt eraan.
De heropening komt eraan. Aerchieffoto: Filmtheater Hilversum

Heel veel kunst voor het raam bij Filmtheater Hilversum

HILVERSUM De oproep om de grote raampartij van Filmtheater Hilversum te mogen gebruiken als expositieruimte was niet aan dovemansoren gericht. Volgens de culturele instelling hebben lokale kunstenaars massaal gereageerd en inmiddels is de openluchtgalerie helemaal gevuld.

Op vrijdag 24 april lanceerde het filmtheater het idee van Kunst voor het raam. De gedachte achter deze spontane galerie was Hilversum op te fleuren met lokale kunst in deze sombere tijden van corona. Deze oproep heeft tot veel respons geleid. Inmiddels is de ruimte volledig gevuld met een keur aan kunst: van fotografie tot schilderkunst en van glas tot sculpturen.

De openluchtgalerie blijft in ieder geval tot de heropening van het filmtheater. Achter de schermen werken de medewerkers en de vrijwilligers hier hard aan. Vorige week woensdag kwam het goede nieuws uit Den Haag dat onder meer musea en bioscopen vanaf 1 juni weer open mogen.
Een officiƫle datum voor de heropening is er nog niet. Nu is het adagium alle zeilen bij te zetten om het eigen plan met daarin de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)en de Nationale Bioscoopbond af te maken. "Wij zijn dolblij en zijn nu hard aan het werk om ons heropeningsprotocol te finetunen, te testen met onze vrijwilligers en alle nodige voorbereidingen te treffen; de veiligheid van al onze bezoekers en medewerkers staat daarin uiteraard voorop", klinkt het enthousiast.