'Nederland verkeert in nood!'
'Nederland verkeert in nood!' © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tegen de coronamaatregelen

HILVERSUM Weinigen zullen zaterdag iets hebben meegekregen van de Demonstratie van het Volk in Hilversum. Een man of dertig protesteerde midden op de dag op het Arenapark.

De officiële uiting van de organisatie is dat 'er mensenrechten worden geschonden onder het mom van veiligheid en gezondheid'. Ofwel, een proteststem tegen de huidige coronamaatregelen van het kabinet. Sinds half mei zit Nederland in een 'intelligente lockdown'. Naar de mening van de demonstranten wordt het volk de dupe van al deze genomen maatregelen. Op de eigen website legt de organisatie uit waar zij voor staat en voor strijdt. "Nederland verkeert in nood!", is de conclusie van deze groep. "Velen die dit probleem nog niet onder ogen kunnen zien. Zo worden miljarden weggegeven en op alles bezuinigd. Wij zijn verplicht om op anderhalve meter van elkaar door het leven te gaan. Het schoolsysteem, Jeugdzorg en GGD krijgen macht onder voorwaarde van het RIVM. Verplichte vaccins? Weg ermee! Wij laten ons mensen niet uitroeien tegen onze wil. De grondwet aanpassen zonder mening van het volk", is er onder andere te lezen. In een brief van de gemeente Hilversum, waaruit blijkt dat de betoging is aangemeld, is toestemming gegeven voor een bijeenkomst van vijftig tot honderd personen. Maar de anderhalvemeterafstandregel gold te allen tijde voor de demonstranten, die zich daar niet aan hielden.

Den Haag

Sommige waren zelfs helemaal uit Limburg gekomen om te demonstreren op het lege bedrijventerrein in Hilversum. Blijkbaar was het de opmaat naar iets groters. Demonstratie van het Volk laat op zaterdag 23 mei in Eindhoven opnieuw van zich horen en wil een week later naar Den Haag.