Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Virtuele Hilversum City Run trekt 773 deelnemers

HILVERSUM Liever had Dick Slootbeek gezien dat er afgelopen zondag duizenden mensen door Hilversum hadden gerend. Vanwege de coronacrisis was de Hilversum City Run uit den boze. Toch is het de organisatie gelukt een 'leuk alternatief' te bieden.

In totaal trokken 773 hardlopers toch de hardloopschoenen aan om een stuk te rennen. Deelnemers kozen een eigen route uit van 5 of 10 kilometer en volbrachten die solo, ergens in de afgelopen week. De gegevens werden verzameld op hilversumcityrun.nl. Daarmee legde de organisatie van het Hilversumse evenement toch nog een sportieve uitdaging voor. De directeur van de Hilversum City Run kijkt terug op een 'leuk en heel apart evenement'. De organisatie heeft goede respons gekregen op dit alternatief. "Ja, mensen waren enthousiast. Het is nieuw", aldus Slootbeek. Na afloop van de virtuele run konden de deelnemers hun certificaat downloaden. Het is zelfs mogelijk een medaille te ontvangen, maar daar zitten dan wel verzendkosten aan vast.

Zelf meedoen

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Slootbeek kon voor het eerst zelf meedoen aan de loop. In 2021 wil hij gewoon weer als organisator langs de kant staan, want hij heeft de nodige zaken van de Hilversumse sportieve dag gemist. Hij noemt de sfeer, de muziek, de gezelligheid en het eindfeest met alle City Run-medewerkers. Voor diegenen die volgend jaar mee willen doen - zodat zij alvast in training kunnen - zondag 18 april 2021 staat het hardloopevenement in de agenda.