Een deelnemer en een vrijwilliger gaan weer vuilprikken.
Een deelnemer en een vrijwilliger gaan weer vuilprikken.

PakAan weer met prikkkers de straat op, dagbesteding hervat

HILVERSUM Steeds meer zaken komen op gang nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. Dat geldt ook voor de activiteiten van PakAan. De activiteiten van de dagbestedingsvorm van Kwintes voor dak- en thuislozen zijn eveneens weer begonnen.

Dat betekent onder andere dat het prikken van vuil, dat door de PakAan-deelnemers wordt gedaan, terugkeert in het straatbeeld. Samen met een vrijwilliger gaat maximaal één deelnemer weer de straat op met een prikker.
De fietsenwerkplaats PakAan voor tweedehandsfietsen gaat met een bezetting van maximaal twee deelnemers en een vrijwilliger open. "De winkel heeft maximaal twee deelnemers en ten hoogste één klant in de winkel en kan zo op een veilige manier open", luidt de uitleg. Overigens zijn de tuinwerkzaamheden door bewoners van Keerpunt-Zuid (naast de Loosdrechtseweg) en voor Dudok Wonen wél gewoon doorgegaan de afgelopen periode. Omdat dit werk op afstand van elkaar gedaan kon worden, kon er buiten zelfstandig doorgewerkt worden.
Tijdens de intelligente lockdown zijn alle inloopcentra en dagbestedingsplekken van Kwintes dicht geweest. Dat had te maken met de richtlijnen van het RIVM. Grote groepen konden en mochten niet bijeenkomen. Wel hebben de begeleiders (telefonisch) contact gehouden met de cliënten, aldus de organisatie zelf. "Daar waar een cliënt geholpen kan worden en die nu het risico loopt op grote(re) psychische problemen, biedt Kwintes onder specifieke randvoorwaarden, zoals het houden van anderhalve meter afstand, een activiteit aan. Kwintes wil hiermee cliënten die het erg zwaar hebben een afleiding bieden, het isolement doorbreken en betekenis geven aan hun bestaan. Voor hen is dagbesteding van zeer grote waarde."