'Dan denk je: jeminee

Vervolg van de voorpagina

De ravage binnen Kinghs Hair & Beauty Care aan de Van Hogendorplaan is enorm nadat een oudere man dinsdagmiddag met zijn auto het pand binnenreed. "Het is nu open huis", zegt eigenaar Jeannette de Rijk. Het ongeval gebeurde rond 13.50 uur. De automobilist kwam aan bij het pand op de hoek van de Heigalerij. Maar in plaats van remmen, reed hij zo het pand binnen. Binnen waren ongeveer zes mensen aanwezig. Een politiewoordvoerder geeft aan dat er van opzet geen sprake was. Er raakte ook niemand gewond.

Enorme knal

Geschrokken zijn alle betrokkenen, ook de veroorzaker zelf, zeker wel, vertelt De Rijk. "De schade is niet te overzien. Ik was boven en hoorde een enorme knal. Eerst dacht ik dat er iets was gevallen, maar eenmaal beneden zag ik hoe ontzet de collega's en klanten waren. Je ziet dit soort dingen weleens op televisie gebeuren. Dan denk je: jeminee. Nu is het mijn eigen winkel."

Voor de inmiddels 35 jaar oude kapsalon/schoonheidssalon, die vanwege de coronamaatregelen al zeven weken dicht was, betekent deze klapper opnieuw een financiƫle klap. Gelukkig is er nog een tweede ingang, zodat het werk de komende tijd 'gewoon' kan doorgaan. De schade is bovendien te repareren. De Rijk heeft wel alle klanten voor dinsdagmiddag moeten afbellen.


Herstart van Gooiagenda.nl

HILVERSUM Vanwege het coronavirus zijn de afgelopen twee maanden veel activiteiten afgelast of uitgesteld. Daardoor hadden we ook geen agenda in de krant, maar wegens de versoepeling van de maatregelen komen er langzaam weer zaken op gang.

Vanaf maandag 1 juni mogen er gelukkig weer meer activiteiten plaatsvinden en we hopen dat onze agenda daarmee gevuld gaat worden. Meld dus vooral de niet-commerciƫle activiteiten weer aan via gooiagenda.nl, zodat mensen weten wat er te beleven valt.

Wie in het verleden activiteiten heeft geplaatst, vragen we om deze opnieuw te activeren als deze weer doorgaan en als het nodig is de tekst aan te passen. Bij voldoende berichten kunnen wij dan ook weer starten met een agenda in de krant.