Burgemeester Pieter Broertjes (rechts) moest door de microfoon praten om zich verstaanbaar te maken.
Burgemeester Pieter Broertjes (rechts) moest door de microfoon praten om zich verstaanbaar te maken. Foto: Bastiaan Miché

Hilversums echtpaar 72 jaar getrouwd

HILVERSUM Ze wonen op verschillende afdelingen binnen het inmiddels coronavrije Carolushuis. Maar ze kunnen elkaar in ieder geval dagelijks zien: meneer en mevrouw Nagel, 96 en 94 jaar. Dinsdag waren zij 72 jaar getrouwd.

Voor de 67-jarige burgemeester Pieter Broertjes aanleiding om even langs te komen bij het verzorgingshuis aan de Bosdrift. Twee jaar terug, toen het echtpaar het platina huwelijk vierde, was hij er niet bij. Een 72-jarige bruiloft had hij nog niet eerder meegemaakt.
Daarnaast waren natuurlijk ook de omstandigheden anders dan normaal. Ook was het voor de burgervader het eerste huwelijksfeest in coronatijd. En dus zat Broertjes buiten in een tent met een microfoon voor het zogenaamde 'babbelraam' waarachter het gelukkige en fit ogende stel zat en vragen beantwoordde. Desondanks genoten zij - omringd door medewerkers met mondkapjes op - volop van deze dag. "Ik vind het wel leuk dat de burgemeester zo komt", zei mevrouw Nagel vijf minuten voor het grote bezoek. "Zit mijn haar wel goed?"

De 'echte Alkmaarder' meneer Nagel leerde zijn huidige vrouw, geboren en getogen in Hilversum, kennen via het Apostolisch Genootschap. "En ja, we vonden wel wat van elkaar", vertelt hij. Liefde op het eerste gezicht was het niet, maar de liefde kwam en groeide. Het echtpaar deelde vervolgens lief en leed, heeft twee zonen en zes kleinkinderen. Een zoon kwam dinsdagmorgen even op bezoek.
Jarenlang woonde het echtpaar in de Boerhaavestraat, vlak achter het station. Meneer Nagel werkte aanvankelijk als klokken- en horlogemaker, maar ging later - zoals hij zegt - 'de handel in' en reisde door het hele land. En op de vraag hoe ze het al die tijd met elkaar hebben uitgehouden, wat is hun geheim, is het antwoord: "Er is geen geheim. Gewoon gezellig leven met elkaar."