Toch woningbouw op Werf35

HILVERSUM Eerder waren woningen op de voormalige gemeentewerf aan de Mussenstraat onbespreekbaar voor de gemeente. Nu de plooien zijn gladgestreken met Medianest en de gedelegeerd projectontwikkelaar is woningbouw op de Werf35 toch mogelijk. Dinsdag hebben de partijen hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst

De ontwikkelende partij en de gemeente zijn het eens geworden over de randvoorwaarden voor een nieuw plan van de ontwikkeling van dit gebied in Hilversum-Oost. Al enkele jaren zijn er plannen om Werf35 verder te ontwikkelen. De wens is om er een mix te krijgen van werken, ontmoeten en ook wonen.
Vooral dat laatste bleek een heet hangijzer te zijn bij de gemeente. Gesprekken over de uitgangspunten liepen steeds op niets uit. De onderlinge verhouding verslechterde zelfs zo erg dat het college in 2019 tweemaal hardop uitsprak dat praten over de randvoorwaarden van de gewenste ontwikkeling niet meer zinvol was.
Sinds begin februari zijn de twee weer on speaking terms en is naar eigen zeggen de gemeenschappelijke factor herontdekt. Dat heeft ertoe geleid dat er binnen vier maanden een akkoord is over de randvoorwaarden. Daarbij is mondjesmaat woningbouw, passend in de omgeving en stijl van de werf, toegestaan.

5 'Goede basis'