Anne-Mieke de Bree (rechts) ontving bij Mijn Hemel haar pakket.
Anne-Mieke de Bree (rechts) ontving bij Mijn Hemel haar pakket. Foto: Bastiaan Miché

Mooi prijzenpakket voor dé local shopper van Hilversum

HILVERSUM De reis van het grote Support Your Locals-hart - een initiatief van Hilversum Marketing om lokale ondernemers in deze lastige tijden te steunen - kwam afgelopen week ten einde. Bij Mijn Hemel op de Gijsbrecht van Amstelstraat mocht een 'echte local shopper' daarom haar prijzenpakket in ontvangst nemen.

Twee weken lang reisde het bijbehorende megahart na de aftrap bij De Nieuwe Kaartenmakers op Werf35 langs winkelgebieden Seinhorst, Kerkelanden, centrum en Gijsbrecht. Iedere dag stond dat hart voor een winkel. Het was de bedoeling dat een ondernemer een product in een kleiner hart zou stoppen, zodat er na twee weken een mooi prijzenpakket samengesteld was.
En zo ontstond er een pakket met onder meer een houten stadsplattegrond van Hilversum (De Nieuwe Kaartenmakers op de Stookplaats/ Werf35), bloemen (Hessing Flowers & More, Seinhorst), een waardebon van Floor Poelier (Kerkelanden), het boek 300 groeten uit Hilversum (Libris Voorhoeve), een restaurantbon voor 2 personen (BAAK, Centrum) en een blouse van I Say (Zuid7even, Gijsbrecht).
Daarbij konden de ondernemers die deelnamen, hun klanten bedanken voor de steun van de laatste paar weken. Een greep uit de reacties: ''We zijn heel blij dat de mensen zo veel mogelijk in de winkel en online blijven kopen! We willen de mensen toch op het hart drukken dat als ze online willen kopen, dat je dit vaak ook bij je lokale winkel kan doen. Daarmee kun je je centrum en je stad overeind houden!'' Of: ''We waren zo overweldigd door de bestellingen van de afgelopen tijd! Dankzij de lokale mensen hebben wij de crisis kunnen overleven (vooralsnog!).''
Ondertussen konden via social media mensen iemand voordragen die volgens hen 'dé local shopper' was en het prijzenpakket zou moeten winnen. Helemaal vanuit Zwolle trof Daniëlle Grovenstein het bericht en zij nomineerde direct haar moeder: Anne-Mieke de Bree. "Omdat zij mij altijd aanspoort in de winkel te kopen en niet daarbuiten. En toen bleek ook nog dat het pakket op haar vijftigste verjaardag werd overhandigd."
De Bree, zelf werkzaam in een kledingzaak in het centrum, was vrijdag compleet verrast toen zij vrijdagmorgen voor wijnhandel Mijn Hemel op de Gijsbrecht haar 'verjaardagscadeau' in ontvangst mocht nemen. "Wat verwacht je ook op zo'n dag? Ik krijg het er warm van", was haar reactie.
De Hilversumse koopt zo min mogelijk online. "Het is belangrijk om naar een winkel te gaan om zo mensen te ontmoeten. En als we bovendien straks niet meer naar een winkel gaan, zijn ze er straks niet meer. Dat is mijn drijfveer. En daar spoor ik iedereen toe aan." En of ze blij is met haar pakket? "Er zitten sowieso lekkere dingen in."