Onderzoek naar schietincident begraafplaats

HILVERSUM Het onderzoek naar het schietincident op de begraafplaats Berestein, waarbij een 39-jarige man overleed, is nog in volle gang.

Dat onderzoek wordt in opdracht van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland (OM) uitgevoerd door de rijksrecherche. Dat is omdat een politieagent op de man schoot, waarna het slachtoffer overleed. Een woordvoerder van het OM kan nog weinig details prijsgeven. Alleen dat er bij het benaderen van de man een situatie ontstond waarbij de politie geschoten heeft

Duidelijk is alleen dat de man met zijn auto veel schade heeft veroorzaakt aan de aula en enkele graven en grafmonumenten. Donderdagmorgen zijn de nabestaanden persoonlijk geïnformeerd. Later die dag organiseerde burgemeester Crys Larson een korte samenkomst met nabestaanden. Zij konden in rust en beslotenheid de beschadigde graven bezoeken. Twee medewerkers van de GHOR waren aanwezig voor eventuele geestelijke bijstand.

3 'Brulde en schreeuwde'


Göbbels verlaat D66-fractie en gaat solo verder

HILVERSUM Vanwege een verschil van mening over het Hilversumse sleutelgebied is Edwin Göbbels per direct weg bij D66. Hij gaat wel door als raadslid. Göbbels gaat verder in de politieke arena onder Democraten Hilversum.

Woensdagochtend bracht Göbbels het nieuws van zijn vertrek zelf naar buiten. Vanaf 3 juni is hij geen lid meer van de fractie van D66, die nu geen zeven, maar nog zes zetels heeft in de gemeenteraad. Daarmee zijn de Democraten even groot als coalitiepartner VVD.

5 'Tunnelvisie'