Demi van Dijk.
Demi van Dijk. Foto: Eigen foto

Lachen met Hilversumse Demi als imitator van Britt Dekker

HILVERSUM Het begon met het zeggen van 'hamburger', maar inmiddels kan de 17-jarige Demi van Dijk uit Hilversum al hele zinnen zich voordoen als televisiepresentator Britt Dekker.

Nu maakt zij kans om op 15 juni gekroond te worden tot de allerbeste imitator in het Ekdom in de Morgen Imitatoernooi van Radio 10-dj Gerard Ekdom.
Op TikTok, de socialmedia-app waarmee korte muziekvideo's gemaakt en gedeeld kunnen worden, maakt de jonge Hilversumse momenteel furore met allerlei typetjes. Inmiddels zijn deze video's al duizenden keren bekeken en staat het aantal volgers al over de 20.0000. Zo doet ze de personen uit het programma Zaai en Mega Mindy. Maar Britt is toch wel het leukst om te imiteren, zegt Demi. "Het is ook zo'n heerlijk mens. Haar humor. Daar kan ik echt helemaal stuk op gaan."
Toen ze een advertentie voorbij zag komen voor het imitatietoernooi van de radio-dj, besloot Demi zich toch maar aan te melden. Ze zou wel zien wat het opleverde. Twintig minuten later al kreeg ze een telefoontje met de vraag of ze de volgende dag in de uitzending wilde komen. Dat deed ze. Ook Ekdom kon tijdens de uitzending zijn lach niet inhouden toen hij Demi als Britt aan de lijn had.
Vrijdag 12 juni komt er een longlist met de beste imitators online, waarna luisteraars een stem kunnen uitbrengen op hun favoriet. Op 15 juni wordt tijdens Ekdom in de Morgen de Gouden Papegaai uitgereikt aan de winnaar van het Ekdom in de Morgen Imitatoernooi.