Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

'Ondernemers blijven optimistisch'

HILVERSUM De coronacrisis heeft veel Hilversumse bedrijven hard getroffen, maar toch overheerst optimisme. Bovendien heeft de crisis de aanzet gegeven tot tal van nieuwe ontwikkelingen.

Zo ontdekten restaurants de mogelijkheid om nieuwe afhaalservices in de markt te zetten en het ontwikkelen van onlinediensten. "Dat er veel digitaal kan, lijkt de grootste ontdekking van de achterliggende periode."
Dit blijkt uit een enquête die het Stadsfonds de afgelopen twee weken heeft gehouden. Ruim veertig midden- en kleinbedrijven en culturele ondernemers deden eraan mee. De uitslag is niet per se representatief voor alle in Hilversum actieve bedrijven en instellingen, aldus de stichting, maar geeft toch een goede indicatie wat de crisis heeft gedaan met het economische leven.
Veel van de ondervraagde deelnemers ondervinden flinke negatieve gevolgen, maar de meeste respondenten denken de problemen (misschien) op eigen kracht te boven te kunnen komen. Een ruime meerderheid echter ondervindt negatieve gevolgen van de coronacrisis. In één geval is er sprake van vervroegde bedrijfsbeëindiging. 'Denk buiten gebaande paden', is een van de adviezen. Verder wordt belang gehecht aan het verzamelen van informatie en het verspreiden daarvan, evenals de noodzaak om op tal van terreinen te vernieuwen en daarin een aanjagende rol te vervullen.