'Wat kunnen we onze inwoners bieden?', aldus wethouders Gerard Kuipers.
'Wat kunnen we onze inwoners bieden?', aldus wethouders Gerard Kuipers. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hoe is een onvergetelijke Hilversumse zomer te regelen?

HILVERSUM Hoe wordt het in coronatijd een onvergetelijke zomer in Hilversum? Nu veel mensen waarschijnlijk tijdens de zomervakantie thuisblijven, is de Taskforce Anderhalve Meter op zoek naar creatieve ideeën van en voor inwoners om de zomerperiode op een verantwoorde en aangename manier door te brengen.

Sinds maandag 1 juni zijn onder meer de horeca, buurthuizen en culturele organisaties weer open. Achter de schermen is hard gewerkt om dat allemaal coronaproof te krijgen en te houden. Nu dat georganiseerd is en het leven langzaamaan weer op gang komt, kijkt de taskforce, die in mei is opgericht, alvast naar de zomerperiode die al bijna voor de deur staat. Vraag die nu voorligt is hoe het met de coronabeperkingen, waaronder social distancing, leuk kan worden in Hilversum.

Daarbij is behoorlijk wat creativiteit nodig. Zo zijn evenementen tot en met 1 september verboden. "Een belangrijke vraag is hoe we onze inwoners een vorm van cultuurbeleving kunnen aanbieden", is de vraag die Wilco Witte van Podium de Vorstin opwerpt. Daarom hoopt de taskforce op input van Hilversummers, instanties en ondernemers. Hun suggesties worden besproken en uitgewerkt. De leden van de Taskforce roepen inwoners, ondernemers en organisaties op hierover mee te denken. Zij kunnen hun duit in het digitale zakje doen ofwel de ideeënbox: mail naar anderhalvemeter@hilversum.nl of kijk op www.hilversum.nl/anderhalvemeter.

“De taskforce denkt met de gemeente mee over de balans tussen enerzijds ruimte voor initiatieven en anderzijds het beheersbaar houden van de druk op de openbare ruimte die samenhangt met de huidige gezondheidsrisico’s", stelt wethouder Gerard Kuipers van onder meer Economie en Cultuur.
De D66'er vervolgt: "Het laatste wat we met z’n allen willen is een tweede golf aan coronabesmettingen. Daarom blijven we de vinger aan de pols houden. Wat kunnen we onze inwoners deze zomer bieden? Meer dan anders zullen zij de zomer in eigen stad doorbrengen. Evenementen kunnen volgens de huidige inzichten niet tot 1 september."
Frank Loois, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hilversum en eigenaar van Eetcafé Gulle Graef, blikt tevreden terug op de eerste dagen na de versoepeling van de maatregelen. ”We kijken als Taskforce Anderhalve Meter positief terug op de eerste dagen. Tegelijkertijd is een aantal praktische punten aan de orde gekomen die nog verbeterd kunnen worden, zoals de communicatie over de afgesloten fietsroutes op de Groest en de Kerkbrink, het fietsparkeren en de toegankelijkheid voor mindervaliden. Deze punten worden verder uitgewerkt.”