In de bres voor mediapersoneel

HILVERSUM Samen met veertien grote mediabedrijven trekt Hilversum aan de alarmbel bij minister Arie Slob van Media. De sector is sinds half maart door de intelligente lockdown compleet stil komen te liggen. Dat betekent dat duizenden werknemers, veel zzp'ers, nu al maanden thuiszitten en er nog altijd geen werkperspectief voor hen is. Dat moet snel anders.

Dat is de boodschap, inclusief een drietal oplossingen, die de gemeente Hilversum met de veertien mediapartijen heeft afgegeven aan politiek Den Haag. Het is tijd om in de bres te springen, redeneert wethouder Gerard Kuipers van Media. Al snel had de D66-bestuurder de ernst van de zaak in de smiezen en vooral de omvang van het verplicht op de handen moeten zitten. Ineens zaten zo'n zes- tot zevenduizend zelfstandigen zonder werk. De tijdelijke overbruggingsregelingen die er zijn, zoals TOZO 1.0 en 2.0, bieden voor hen weinig soelaas. "De echte oplossing zit in het bieden van werkperspectief voor deze duizenden zzp'ers", is het statement aan Slob.

Kuipers stelt dat de gemeente en de mediabedrijven een gezamenlijk belang hebben en dat is die van werkgelegenheid. "Ik vind dat ik dat verhaal moet vertellen. Als wethouder heb ik dat totaalplaatje en moet dat verhaal worden verteld aan Den Haag omdat zij zich niet voldoende realiseren hoe erg het is."

11 Preventieve diagnostische tests