Mozarthof dicht vanwege besmetting

HILVERSUM Een leerkracht van de Mozarthof is besmet geraakt met het coronavirus. De school voor zeer moeilijk lerenden (ZML) in de leeftijd van 4 tot 20 jaar hield daarom dinsdag en woensdag voor de zekerheid de deuren gesloten.

Het is voor het eerst sinds de opening van het speciaal onderwijs (basisschoolleeftijd) op 11 mei en die van het voortgezet speciaal onderwijs op 2 juni dat de school was gesloten. De veiligheid van leerkrachten én leerlingen was leidend, gaf directeur Trix Stöve daarbij aan. "Om verdere verspreiding op school tegen te gaan worden de klassen waar de leerkracht in de afgelopen week werkzaam was, extra grondig schoongemaakt. Ook de algemene ruimtes en met name alle contactoppervlakken worden extra gedesinfecteerd."
Dinsdagavond werd al wel gemeld dat de school aan de Mozartlaan donderdag weer open zou zijn. De leerlingen van het SO kunnen allemaal weer naar school als zij klachtenvrij zijn. Voor de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs geldt het rooster zoals voor de sluiting was afgesproken. "Ook voor hen geldt dat zij klachtenvrij moeten zijn. We doen er alles aan om voldoende personeel voor de klassen te hebben. Indien dit niet mogelijk is, zullen er kinderen uit bepaalde klassen toch nog langer thuis moeten blijven."

Dinsdag was er contact met de arts Infectieziekten van de GGD. Van haar kreeg Stöve te horen dat voor kinderen het risico op besmetting uiterst klein is, maar kinderen bij klachten zich kunnen laten testen of thuis kunnen blijven totdat de klachten verdwenen zijn. Een test is namelijk niet bepaald prettig. Voor personeel is het advies om goed in de gaten te houden of zij klachten ontwikkelen en een coronatest aan te vragen bij twijfel. "We doen er alles aan om voldoende personeel voor de klassen te hebben. Indien dit niet mogelijk is, zullen er kinderen uit bepaalde klassen toch nog langer thuis moeten blijven."