Afbeelding
Foto: Eigen foto

Hilversumse imitator Britt Dekker wint Gouden Papegaai

HILVERSUM "Niet normaal dit. Ik voelde zo veel spanning. En als je dan wordt gebeld... Ik stond helemaal te shaken." Dat zegt de Hilversumse Demi van Dijk vlak nadat zij is uitgeroepen tot de winnaar van het Ekdom in de Morgen Imitatoernooi van Radio 10-dj Gerard Ekdom.

Als Britt Dekker kreeg de 17-jarige met afstand de meeste stemmen van de luisteraars. "Van dat laatste schrok ik ook wel", zegt de winnaar. Gerard Ekdom laat zelf weten dat het hele toernooi één groot feest met al die bekende stemmen was. "Iedereen heeft het ongelofelijk goed gedaan, maar Demi is een terechte winnaar. Ze is nog maar 17 jaar en haar imitatie van Britt Dekker is niet van echt te onderscheiden. Zo ontzettend goed, zij verdient de Gouden Papegaai."
Demi had zich enige tijd terug aangemeld voor de competitie waarin Gerard Ekdom op zoek ging naar de beste imitator van Nederland. Al snel werd duidelijk dat zij een kanshebber was. Maandagmorgen kreeg ze het verlossende telefoontje. "Ja, het was best wel spannend", zegt ze over de voorbije dagen. "Als je meedoet aan zo'n competitie wil je winnen ook."