Het aantal plantjes was behoorlijk.
Het aantal plantjes was behoorlijk. Foto: Bastiaan Miché

Kleurrijke plantjes voor ouderen

HILVERSUM De leerlingen van de Lorentzschool mochten er zelf - vanwege die coronamaatregelen - niet bij zijn en bovendien kwam de regen ook nog eens met bakken uit de hemel. Toch waren de paar bewoners van verpleeghuis Gooiers Erf die wel buiten stonden dolblij met de kleurrijke plantjes die zij kregen overhandigd.

Vertegenwoordigers van de Stichting Urban Farming 035 (UF035) - een inwonersinitiatief dat Hilversum groener, gezonder en gezelliger wil maken - overhandigden de planten. Ook directeur Jeroen Jansen van de Lorentzschool was van de partij. De actie was namelijk een samenwerking tussen UF035 en verschillende scholen en dan met name de Lorentzschool. "Tijdens zo’n periode van alleen maar digitaal contact met de leerlingen zoek je naar de krenten in de pap. En dit was een hele mooie", aldus Jansen. "Want deze actie gaat vooral over de ander, die het uiteindelijk veel lastiger heeft dan wij. Als je in eenzaamheid zit dan is dit een mooi gebaar. Onze leerlingen hebben dit met heel veel plezier gedaan en het resultaat ziet er goed uit."
"Stichting Urban Farming brengt Hilversummers en de natuur bij elkaar, om te kunnen groeien en bloeien", aldus Marike Boersma van UF035. "Nu ouderen niet naar buiten konden om de natuur op te zoeken, wilden wij een stukje natuur naar hen brengen. We vonden in de Lorentzschool een hele enthousiaste partner."
De grote trekker achter UF035, Rigo Stegeman, is eveneens enthousiast. "Wij zijn van het groene verbinden. En in deze tijden dat veel mensen eenzaam zijn, moesten we daar in de stijl van Urban Farming iets voor doen: mensen laten opbloeien met een bloemetje."

Meer hierover op www.gooieneembode.nl/extra