2400 getest, 19 coronabesmet

HILVERSUM In de zogenaamde teststraat van de Gooise GGD in Bussum zijn sinds 1 juni ruim 2400 mensen met klachten die mogelijk wijzen op het coronavirus, getest. Uiteindelijk bleken er slechts 19 besmet te zijn met het virus.

Opvallend, aldus een woordvoerder, is dat een aantal van hen is getest via het bron- en contactonderzoek. Daarbij onderzoekt een medewerker van het Team Infectieziektebestrijding hoe iemand het coronavirus heeft opgelopen. Daarbij wordt nagegaan of andere personen mogelijk op dezelfde manier zijn besmet.
Verder heeft het RIVM de adviezen voor kinderen met neusverkoudheid aangepast. Kinderen van 0 tot 6 jaar met neusverkoudheid maar zonder koorts mogen naar het kinderdagverblijf of school, behalve als zij een contact zijn van een bevestigde coronapatiƫnt of een volwassen gezinslid hebben met klachten passend bij corona. Vanuit ouders was er de voorbije weken veel ophef, omdat hun verkouden kind niet kon worden getest, maar ook niet welkom was op het kinderdagverblijf.