'Face It' is drie weken langer te zien.
'Face It' is drie weken langer te zien. Foto: Museum Hilversum

Publiek mag nieuw 'Face It'-portret bepalen

HILVERSUM De drukbezochte tentoonstelling Face It van William Rutten telt 77 portretten. Daar komt nog één bij. Wie dat is? Dat is de komende dagen aan het publiek. Overigens is er dan nog voldoende tijd om naar de nieuwe 'kop' te kijken, want de eerste solomuseumexpositie van de bekende fotograaf wordt met drie weken verlengd.

Sinds de heropening van het museum - maandag 1 juni - heeft de tentoonstelling al de nodige kijkers gehad. Er zijn al zo'n drieduizend belangstellenden geweest. De einddatum van de expositie is opgeschoven. Dat is niet langer zondag 12 juli, maar zondag 2 augustus. Dat maakte het museum dinsdag bekend.

En er is dus nog meer nieuws: de tentoonstelling krijgt er een nieuw portret bij. Welke bekende Nederlander er nog meer komt te hangen, bepaalt het publiek. Momenteel hangen er 77 gezichten van bekende Nederlandse mannen in het museum. Via de sociale media van het museum en William Rutten kunnen mensen namen opperen voor het 78ste portret. "Enige restrictie is dat het een man moet zijn", zegt Rutten lachend. "Namen noemen kan tot en met zondag 28 juni. De man die het meest genoemd wordt, gaan we polsen en proberen voor de lens te krijgen."

Ook voor een paar stemmers ligt er nog een mooie rol in het verschiet. Onder hen worden drie mensen gekozen die het nieuwe werk mogen onthullen. Tevens krijgt dit trio een exclusieve rondleiding van Rutten en een gesigneerd exemplaar van zijn PicStoryboek.

"De expositie Face It moest uitgesteld worden vanwege corona en daardoor is de toegang ook nog eens beperkt", aldus museumdirecteur Stef van Breugel. "We krijgen veel mooie reacties en om iedereen de kans te geven om te komen kijken, is Face It met drie weekenden verlengd."

Het museum is vanaf het begin van de heropening langer open. De deuren gaan al om 9.00 uur open. Bezoekers kunnen kiezen uit vier tijdsloten op de dag en moeten vooraf kaarten reserveren.