Rondleiding door de Costerustuin.
Rondleiding door de Costerustuin.

Vrijdag 26 juni

Spreekuur via ZOOM

10:00 uur | Alle wijken van
Hilversum

Bij de NVA (Autisme Informatie Centrum) kun je terecht op Zoom-spreekuur. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Een-op-een digitaal contact met vragen, zorgen en verhalen omtrent autisme. Aanmelden, meer informatie en inlogcodes via aic.hetgooi@gmail.com.

BBQ Drive thru

11:30 uur | Cooke´d catering

De barbecues van Cooke'd gaan wekelijks aan op vrijdag voor lunch en diner (tot 20.00 uur) Elke week wisselt het aanbod. Locatie: Carwach & Go, Franciscusweg 341. Www.cooked4u.nl/c-5209511/bbq-drive-thru/.

Tentoonstelling

12:00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Een van de eerste projectontwikkelaars in Nederland was Johan Matser. In deze tentoonstelling komen voornamelijk projecten aan bod die Matser in Hilversum en omgeving realiseerde in samenwerking met architecten W.M. Dudok en R.M.H. Magnée en het bureau Zanstra Gmelig Meyling De Clercq Zubli. Voor meer informatie zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Zondag 28 juni

Architectuurwandeling

14:00 uur | Dudok Architectuur Centrum

'Van Gooise omroepvilla’s tot mediapark'. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroepgebouwen. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Maandag 29 juni

HSG Open uitgesteld

16:00 uur | Amrath Hotel
Lapershoek

Dit jaar vindt er geen HSG Open plaats. Het bestuur van de Stichting Hilversum Schaakt (SHS), organisator van het jaarlijkse evenement, heeft dit besloten vanwege de coronacrisis. Ook alle nevenactiviteiten in de Hilversumse schaakzomerweek komen te vervallen. Dus geen schaakclinic voor leerlingen van Hilversumse basisscholen gelijktijdig met het toernooi in Lapershoek, geen vertoning van een schaakfilm in het Hilversumse Filmtheater, geen zomereditie van het kroegtoernooi in Mout en geen HSG jeugdtoernooi in Pinetum Blijdenstein. Het Nederlandse schaakleven ligt sinds maart van dit jaar stil en er zijn grote vragen hoe de gewone clubactiviteiten na de zomer weer opgestart kunnen worden in de anderhalvemetersamenleving. Schaakclub HSG houdt op de donderdagavond inmiddels onlineclubavonden. Www.hsgopen.nl.

Zondag 5 juli

Rondleiding

14:00 uur | Costerustuin

De Costerustuin staat volop in bloei. De struiken en bomen zijn uitgelopen en tonen nu hun volle pracht. Tijdens de rondleiding komen allerlei onderwerpen, anekdotes en bijzonderheden aan de orde en is er gelegenheid voor vragen.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Oosterspoorplein
Hilversum

Architectuurwandeling in Hilversum-Noordoost. De wandeling gaat langs de woonwijken van Dudok, de industrie van de late 19e eeuw tot nu, enkele scholen en recente ontwikkelingen (van Dudok Revisted tot Villa Industria). Zie voor informatie, kosten en aanmelden www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.