Druktemeter in juli in het centrum

HILVERSUM Is het qua drukte in het centrum een handig moment om daar te gaan winkelen? Nu besluiten veel Hilversummers gewoon te gaan winkelen, terwijl het soms - zeker op zaterdag - behoorlijk druk kan zijn. Hilversum introduceert daarom in juli de druktemeter.

"We zitten volop in deze coronapandemie. Al voor 1 juni zijn we over zaken gaan nadenken om de stad toegankelijk te houden. Daar is de druktemeter één middel van. Mensen kunnen kijken hoe druk het is in de stad. Is het op dat moment te druk dan kunnen zij hun verantwoordelijkheid nemen en en zeggen: dan blijf ik weg", licht wethouder Gerard Kuipers (D66) van Economie toe.
Met de komst van deze meter is Hilversum niet uniek. Verspreid over het land maken diverse gemeenten al gebruik van dit technologische hulpmiddel, zoals Breda, Tilburg, Enschede en Amsterdam. Diverse kustplaatsen hebben eveneens een druktemeter zodat het publiek kan zien hoe vol het op de stranden is. Hilversum heeft onder meer contact gehad met de hoofdstad - die een druktemeter heeft voor het Vondelpark - om kennis en ervaring op te halen.
Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten een druktemeter in te gaan voeren in het Hilversumse centrum. Met dit hulpmiddel wil de gemeente ervoor zorgen dat er extra zicht is op de drukte.

2 In lijn van Smart City