Irritatie over hardrijders

Vervolg van de voorpagina

Door de corona-uitbraak zijn er nauwelijks verkeersproblemen. Ook de nette bouwplaats, de vriendelijke verkeersregelaars, het respect voor de bouwvakkers en de open, persoonlijke communicatie vallen op bij de 111 respondenten. De meeste waardering gaat uit naar de tijdelijke overweg bij de Mussenstraat en de voetgangersoversteek op de Oude Amersfoortseweg. Voor fietsers en voetgangers blijft het gebied daardoor, ondanks alle werkzaamheden, goed toegankelijk.
BAM voert dit onderzoek viermaal per jaar uit. Slechts 10 procent is op dit moment ontevreden. Genoemd worden onder meer de smalle voetpaden (waardoor voetgangers nu gedwongen worden elkaar voorrang te geven), overlast van geluid door kranen met rupsbanden, stof en stuifzand en ongewenst vrachtverkeer door de wijk. Irritatie is er vooral over automobilisten die te hard rijden of ten onrechte gebruikmaken van de tijdelijke overweg.

Niet alle punten kunnen direct verholpen worden. Een proef met een bredere voetgangersoversteek op de Oude Amersfoortseweg liet zien dat dit onmiddellijk tot onveilige situaties leidt. Wel verdwijnen als BAM medio juli klaar is met het aanbrengen van de CSM-wanden, de rupskranen en daarmee ook de bijbehorende, onaangename geluiden. En extra bebording en extra communicatiemiddelen moeten automobilisten en vrachtwagenchauffeurs ertoe dwingen zowel de wijk als de tijdelijke overweg te mijden.


Broertjes sluit wietwoning

HILVERSUM Een woning aan de Jan van Galenstraat is woensdag voor de duur van drie maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. Aanleiding hiervoor was het aantreffen van een volledig functionerende en bedrijfsmatige hennepkwekerij door de brandweer.

De elektriciteit voor de kweekinstallatie werd middels een illegale aansluiting voor de elektriciteitsmeter weggenomen. Ook zijn er indicaties van eerdere oogsten. "De hoeveelheid hennepplanten die is aangetroffen in het pand en het feit dat er eerdere oogsten zijn geweest, betekent dat er aantoonbaar vanuit het pand gehandeld is in drugs", aldus Broertjes. "Deze illegale afname is door zijn constructie brandgevaarlijk."