Hilversum stopt sleutelgebiedproject

HILVERSUM Het massale 'nee' van de Hilversumse politiek tegen het voorstel voor een onderzoek naar de bouw van zes- tot tienduizend woningen (sleutelgebied) heeft het college van burgemeester en wethouders (B en W) 'uiteraard' teleurgesteld. Aan de andere kant is er ook begrip.

Vorige week dinsdag besloot de raadscommissie - nadat er al veel kritiek vanuit de samenleving klonk - om het voorstel ‘Raadsopdracht strategie spoorgebied 2040’ niet op de agenda van de gemeenteraad van 1 juli te plaatsen. Er is meer tijd nodig, was de conclusie, en dus was dit voorstel niet rijp voor besluitvorming. "Dat laatste is iets dat wij ons als college aan moeten trekken en dat doen wij ook", schrijven B en W aan de gemeenteraad.

Dinsdag heeft het college, zoals Voorink vorige week al aankondigde, zich op de ontstane situatie beraad. Niet alleen was het onderwerp van de agenda van 1 juli gehaald, tevens worden de plannen voor het sleutelgebied stopgezet. "Dat u (de gemeenteraad, red.) ons geen opdracht geeft, betekent dat ons traject via de MRA naar het Bestuurlijk Overleg MIRT van 25 november 2020 hierbij stopt", schrijven B en W. "Wij kunnen ambtelijk en bestuurlijk inhoudelijk geen positie in dit overleg innemen, omdat u als gemeenteraad de omvang van deze inzet nog niet heeft vastgesteld."

5 en 17