De bus van Dennie Sterk ging in vlammen op.
De bus van Dennie Sterk ging in vlammen op. Foto: Bastiaan Miché

Hilversummer krabbelt weer op na autobrand

HILVERSUM Het gaat al wel weer beter. De nieuwe bus is besteld en zal er volgende week zijn, vertelt Dennie Sterk drie weken na de brand in Kerkelanden waarbij onder andere zijn bestelbus in vlammen opging. Grote vraag is nog altijd wie daarvoor verantwoordelijk is.

Ondertussen maakt de ondernemer voor zijn gelijknamige bouwbedrijf gebruik van een busje dat hij heeft geleend van een vriend. "Ik rijd nu rond als hovenier", lacht de Hilversummer. Hij krijgt de dagwaarde weliswaar vergoed van de verzekering, het vervangend vervoer wordt niet vergoed. Dat schijnt zo te zijn wanneer je oude wagen total loss is, legt hij uit. "Life goes on."

Over al het gereedschap dat in de brandende wagen lag en vervolgens onbruikbaar bleek, is wel een regeling met de verzekering gemaakt. Ook heeft hij van anderen spullen kunnen lenen. "Ik ben wel heel goed geholpen door de mensen om me heen", kijkt Sterk terug. "De mensen zijn zeer begaan. Het leek wel een begrafenis, zo veel bloemen heb ik gehad, En flessen wijn. Hartverwarmend. En een buurman kwam met een envelop met daarin 20 euro. Dat is wel heel mooi."
De bestelbus en een andere auto stonden in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juni in brand op de Augustinushof in Kerkelanden. Ook een schutting had vlam gevat. De brandweer begon direct met blussen, maar kon niet voorkomen dat een van de auto’s volledig uitbrandde. De recherche ging eigenlijk direct uit van brandstichting, al was forensisch onderzoek vanwege de hevigheid van de brand niet meer mogelijk.

Drie weken later heeft de Hilversummer zijn leven weer redelijk op de rit. Zijn bedrijf loopt goed en tot eind november is hij volgeboekt. Wel kijkt hij terug op een heftige periode. "Ik had wel last van koppijn door alle spanning. En nog steeds kom ik af en toe 's nachts uit bed wanneer ik buiten iets hoor. Net als mijn vrouw. En ook voor mijn kinderen van 9 en 5 was het heftig. De oudste had zelfs een nachtmerrie. De jongste is gelukkig wat nuchterder en zegt: papa, je krijgt wel een nieuwe bus."
Met de eigenaar van de andere getroffen wagen, een Volvo XC90, heeft Sterk sindsdien geen contact gehad. Wel blijft de grote vraag wie er achter de brand zit. Een politiewoordvoerder laat weten dat het onderzoek nog altijd loopt. Er zijn echter nog geen aanhoudingen verricht en na een getuigenoproep zijn er weinig tips binnengekomen. Wel zijn er wat camerabeelden veiliggesteld.