Wethouder Karin Walters.
Wethouder Karin Walters. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum start invordering lokale belastingen weer op

HILVERSUM Nu de maatregelen van de overheid met betrekking tot corona weer wat versoepeld zijn, start Hilversum het invorderingsproces van de lokale belastingen weer geleidelijk op. "Iedereen moet betalen", waarschuwt wethouder Karin Walters van Financiën.

Vanwege de coronacrisis is het invorderingsproces van de lokale belastingen in Hilversum tot 1 juli opgeschort. Dit houdt in dat de gemeente tot 1 juli geen aanmaningen of postdwangbevelen verstuurde en geen deurwaarders op pad stuurde.
Maar die tijd is nu voorbij. Uitgangspunt voor de gemeente is wel om coulant te zijn in deze voor sommigen zeer moeilijke tijd. Daarom is het opstarten van de invordering in fasen. De invordering van de lokale belastingen (o.a. afval, ozb en riool) start met een kosteloze betalingsherinnering aan twaalfduizend woningen en bedrijven. Dit zorgt ervoor dat de aanslag weer onder de aandacht is.
Het besef is wel dat er ondernemers of particulieren zijn die de aanslag niet kunnen betalen vanwege de huidige crisis. Het is zaak om in die gevallen tijdig te signaleren of er sprake is van betalingsonmacht om ervoor te zorgen dat er niet onnodig kosten voor invordering in rekening worden gebracht, vindt de gemeente. Bij geen reactie of betaling worden weer aanmaningen en postdwangbevelen verstuurd. Ook bij deze stappen kunnen mensen een betalingsregeling afspreken. Per 1 oktober worden de deurwaardersdiensten weer opgestart.