Hilversumse beroofd bij Seinhorst

HILVERSUM Een 52-jarige vrouw uit Hilversum is deze week het slachtoffer geworden van een beroving op de Jan van der Heijdenstraat in haar woonplaats. De politie ziet voorlopig geen verband tussen deze en een serie eerdere berovingen in deze regio waarbij de zogenaamde 'kettingrukker' toesloeg.

Bij Winkelcentrum Seinhorst was het in de nacht van maandag op dinsdag foute boel. De Hilversumse liet rond 00.30 uur haar hond uit toen zij plotseling werd benaderd door de onbekende man op de scooter. Hij pakte haar zonder enige aanleiding vast, sloeg haar en greep haar bij haar keel. Vervolgens reed de man weg in de richting van de Eemnesserweg. De vrouw alarmeerde een voorbijganger, die de politie waarschuwde. Het slachtoffer ontdekte pas later dat haar ketting was verdwenen.
De verdachte is een man in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud met een normaal postuur, een lichtgetinte huidskleur en zwart haar en bruine ogen. Zijn lengte is circa 1.75 meter.
De recherche heeft de zaak in onderzoek. De politie ziet vooralsnog niet direct een relatie met de reeks berovingen de laatste weken in Midden-Nederland waarbij een nog onbekende man - de zogenaamde 'kettingrukker' - op een scooter oudere vrouwen op straat berooft van hun sieraden. In Hilversum sloeg deze lichte en blonde man, eveneens tussen de 20 en 30 jaar en rijdend op een scooter, vorige week vrijdagmiddag toe op de Oude Amersfoortseweg. Wel wordt gekeken of er mogelijke overeenkomsten zijn met de eerdere berovingen.


Inspectie legt werk jonge bezorgers stil

HILVERSUM Bij verschillende vestigingen van een fastfoodketen, waaronder in Hilversum, Bussum en Huizen, trof de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze week vijf 15-jarige bezorgers die nog na 21.00 uur en zelfs na 23.00 uur nog aan het werk waren.

En dat mag niet. De inspectie heeft die werkzaamheden direct stilgelegd. Aanleiding voor de inspectie waren meldingen over jonge maaltijdbezorgers die tot laat in de avond nog aan het werk zouden zijn. Maaltijdbezorging door jongeren onder de 16 jaar is sinds woensdag verboden.