'We zaten wel in zak en as'

Vervolg van de voorpagina

De klap was enorm, vertelt Bert van Haren van Van Haren Sport & Wellness, toen de sportschool in maart per direct dicht moest. "We zaten wel in zak en as. Maar we kwamen bij elkaar en hebben het opgelost. Alle mensen binnen dit team hebben keihard gewerkt."
Met Zoom en door buiten te trainen konden de verschillende activiteiten toch nog enigszins doorgaan. Maar terwijl het woensdagmorgen allesbehalve zonnig is, erkent ook Van Haren dat mensen alleen buiten willen sporten als dat zonnetje schijnt. Nu kunnen de sportievelingen weer eindelijk, aldus Van Haren, naar binnen. Al gelden daarbij wel de nodige restricties (de verplichte hygiënische maatregelen en de bekende 1,5 meter). Ook mogen er niet te veel mensen naar binnen.
Ondanks al die maatregelen was het woensdagmorgen feest in en rond het pand aan de Franciscusweg. Ook Désirée Manders (zangeres Desray) was van de partij. Zij heeft recentelijk, hoe toepasselijk in deze tijd, het nummer Black and White uitgebracht. De Hilversumse komt al 25 jaar bij Van Haren Sport & Wellness.

Het lintje doorknippen liet zij over aan Jeanine van Ancum en Kelly de Graaf. Beide dames hebben de voorbije maanden meer dan 100 procent inzet getoond en onder hoogspanning bergen werk verzet. Van Ancum is arts in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen, De Graaf is IC-verpleegkundige in het Tergooi ziekenhuis. De link met de sport is dat De Graaf en Van Ancum spelen in het Dames 1 softbalteam van de Hilversum Hurricanes. Vanwege corona hebben zij nog geen wedstrijd kunnen spelen.

Meer hierover op www.gooieneembode.nl/extra