Afbeelding
Foto: Jessie Kamp

In 2020 geen Popronde H'sum

HILVERSUM Er is dit jaar definitief geen Popronde in Hilversum. Het reizende festival verplaatst haar traditionele najaarstour vanwege de coronamaatregelen.

Eerder al verplaatste de organisatie Popronde Hilversum van september naar november. De nieuwe datum is nu 21 maart 2021. Aan het concept verandert niets; het programma van Popronde Hilversum is vijf weken voor aanvang bekend.
De organisatie verwacht dat de anderhalvemetermaatregel in het najaar nog altijd van kracht is, en heeft daarom besloten het festival in haar geheel te verplaatsen. "Hoewel Popronde pas in september zou beginnen, kwamen de eerste deadlines al snel dichterbij. Naar aanleiding van de persconferentie van vorige week woensdag, waarin niet duidelijk werd dat de maatregelen werden versoepeld, hebben we de knoop doorgehakt om het festival naar begin 2021 te verplaatsen", aldus Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival. "Met de anderhalvemeterafstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren."