Afbeelding
Foto: Politie Wijdemeren

Drankrijder aangehouden

HILVERSUM Een 20-jarige Hilversummer is zondagmorgen opgepakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed.

Dat eenzijdige ongeval vond zondag rond 5.50 uur plaats op de Loodijk in 's-Graveland. De bestuurder belandde met zijn bestelauto via de middengeleider in de berm. De bestuurder, uit Hilversum, werd even later aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed, meldt de politie. Een ademtest gaf aan dat deze beginnend bestuurder te veel alcohol had gedronken. De speekseltest sloeg positief uit op de aanwezigheid van cocaïne. Aan het politiebureau werd daarom een bloedproef verricht. De uitslag hiervan laat nog even op zich wachten.


De Zoutkeet alweer gesloten

HILVERSUM Speeltuin De Zoutkeet, sinds 1 juli weer open, heeft de deuren uit voorzorg en veiligheid van de merendeel oudere vrijwilligers alweer tot nader order gesloten.

De speeltuin in Hilversum-Zuid liet twee weken terug op de eigen website nog weten dat ze zo vlak voor de zomervakantie toch weer open konden. Nu komt bestuursvoorzitter Vincent Koch met minder fijn nieuws. "Wij begrijpen dat dit voor de kinderen en voor u een grote teleurstelling kan zijn, zeker gezien deze vakantieperiode." Koch doet daarom een oproep aan ouders om als vrijwilliger te komen helpen in de speeltuin.