Deelnemers roeien in groepen.
Deelnemers roeien in groepen. Foto: Marcel Steinbach

Roeikamp voor jeugd bij Tromp

HILVERSUM Het versoepelen van de coronamaatregelen is voor de Hilversumse roeivereniging Cornelis Tromp reden om in de zomervakantie een roeikamp te houden voor scholieren tussen de 10 en 14 jaar. Zowel jongeren die al een beetje kunnen roeien als beginners zijn welkom.

Het initiatief voor het roeikamp komt van een groep (ex-)wedstrijdroeiers van Tromp. Het idee ontstond toen de coronacrisis nog in volle gang was. Als de coronamaatregelen eenmaal worden versoepeld, dachten ze, kan het best zijn dat kinderen in de zomervakantie toch met hun ziel onder hun arm lopen. Misschien is een jeugdroeikamp daarom een leuk idee.
Het bestuur heeft het initiatief omarmd. Het biedt immers ook de mogelijkheid de roeisport onder de aandacht van scholieren te brengen die daaraan misschien nog niet eerder hebben gedacht. "Ook bij Tromp heeft de jeugd de toekomst", vertelt commissaris wedstrijdroeien Wim ten Have. "Wij juichen het initiatief voor het zomerjeugdkamp van harte toe. We besteden er onder al onze roeiers aandacht aan en we gaan hun zo goed mogelijk faciliteren. Fantastisch dat onze eigen roeiende jeugd dit organiseert."
Het roeikamp is van maandag 3 tot en met donderdag 6 augustus bij Cornelis Tromp aan de Vreelandseweg 56 in Hilversum. Belangstellenden maken kennis met de roeisport door spelletjes op, in en om het water. Deelnemers roeien in groepen onder leiding van ervaren instructeurs. Ook is er tijd voor zwemmen en andere leuke activiteiten in en om het water. Het geheel eindigt met een bonte avond. De organisatie zorgt voor lunch en avondeten. Vanwege Covid-19 is het kamp alleen overdag: van 10.30 tot 20.00 uur. Het kamp kost 80 euro per kind. Voor meer informatie zie www.ctromp.nl.