De snackbar aan de Koningsstraat vlak na de overval.
De snackbar aan de Koningsstraat vlak na de overval. Foto: Bastiaan Miché

Snackbar opnieuw decor van overval

HILVERSUM Voor de tweede keer dit jaar was er op Big Snack Hilversum aan de Koningsstraat afgelopen week een gewapende overval. Dit keer werd de dader, een 19-jarige man, uiteindelijk wel aangehouden.

Zondagavond rond 20.45 uur worden medewerkers van de snackbar opgeschrikt door een gewapende man. Hij eist geld, maar gaat er uiteindelijk zonder buit vandoor, meldt de politie. Agenten zien twintig minuten later een verdachte die voldoet aan het signalement van de man uit de snackbar. Hij wordt aangehouden op de Brinkweg. De politie is nog wel op zoek naar getuigen en eventueel camerabeelden van buurtbewoners. "Alle informatie over de route en het gedrag van de verdachte kan ons helpen in het onderzoek naar de overval."

De schrik zit er een dag later bij eigenaar Qiaoqiao Zhang van de snackbar nog goed in. Goed geslapen heeft ze niet. Zij vertelt dat toen de man haar zaak binnenkwam ze zelf dreigde een pan frituurvet over hem heen te gooien, waarna de overvaller het hazenpad koos. Volgens Zhang is de dader een andere man dan degenen die op 26 januari dit jaar een gewapende overval pleegden op Big Snack Hilversum. Toen gingen twee mannen, allebei ongeveer 20 jaar, er met een geldbedrag vandoor. Verder wil wil de eigenares niet veel kwijt over wat er zondag gebeurd is. Voor nu is het vooral om even de tijd te pakken en bij te komen van het voorval.